Opvangmogelijkheden

Samen spelen en leren voor een goede start

Bij IKC Erasmus in Vlaardingen bieden we kinderen van 2 tot 4 jaar peuteropvang en de kinderen van 4 tot 12 jaar naschoolse opvang.

Lees verder 

Opvangmogelijkheden - Samen spelen en leren voor een goede start - IKC Erasmus (Vlaardingen)

Peuteropvang

Kinderen van 2 tot 4 jaar zijn van harte welkom bij de peuteropvang. Daar bieden pedagogisch medewerkers jouw kind de mogelijkheid om samen te leren spelen en te delen. Op deze manier leren kinderen de eerste jaren van hun leven het meeste.

Indien nodig kunnen kinderen op de peuteropvang extra taal- en ontwikkelings­ondersteuning krijgen.

Wennen in een veilig en vertrouwde omgeving

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen op ons IKC. Daarom worden peuters al op de opvang bij schoolse activiteiten betrokken en kan jouw kind alvast wennen aan de manier van werken op school. Deze aanpak zorgt voor een soepele overgang van peuteropvang naar school.

Wat doet je kind bij de peuteropvang?

Jouw kind komt gemiddeld 2 dagdelen per week naar de peuteropvang. Er wordt dan aandacht besteed aan rollenspellen, bewegingsspellen en taalspellen. Onder de professionele begeleiding van onze medewerkers speelt jouw kind met anderen, maakt hij of zij knutselwerkjes, zingt liedjes en gaat samen met de andere kinderen naar buiten om ‘de wereld te ontdekken’.

Hoe laat en wanneer?

De openingstijden van de peuteropvang zijn van 8:30 uur tot 12:30 uur.

We bieden de peuteropvang aan in koppeldagen. Dat wil zeggen: maandagochtend en donderdagochtend of dinsdagochtend en vrijdagochtend.

Meer informatie en inschrijving

Je vindt meer informatie over de buitenschoolse opvang op de pagina ‘Peuteropvang van 2 tot 4 jaar’ op de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs. Daar kun je ook je kind direct inschrijven op de pagina ‘Jouw kind inschrijven voor de peuteropvang’.

Naschoolse opvang

De kinderen van IKC Erasmus die gebruikmaken van de naschoolse opvang, worden na schooltijd naar IKC De Wereldwijzer gebracht.

Voor meer informatie over de naschoolse opvang kun je contact opnemen met IKC De Wereldwijzer telefoonnummer: 010 – 460 33 98.

Je vindt meer informatie over de buitenschoolse opvang op de pagina ‘Buitenschoolse opvang 4–12 jaar’ op de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs. Daar kun je ook je kind direct inschrijven op de pagina ‘Jouw kind inschrijven voor buitenschoolse opvang’.